Gotland International Academy

Träff 5 – Förutsättningar för fortsatt samarbete

Västergarn blev bästergarn på Stelor när Gotland International Academy kallade till sin femte och sista träff. Förhoppningen är att avslutet är början och att sista steget blir det första i ett nätverk som skapat förutsättningar för fortsatt samarbete.

Den stora rubriken för utbildningstillfället var: Hur kan vi tillsammans lyckas på en internationell resemarknad? Deltagarna fick fundera på och diskutera om sina egna roller i gästens reseupplevelse.

En av insikterna var: Ta reda på vem du vill sälja ditt besök till. När jobbet är gjort kan aktivitetsarrangör, restauratör och boendeanläggning hitta sin plats i ett system av produktägare – produktsamordnare – incomingoperatör – utländsk researrangör – utländsk resebyrå och slutligen slutkund.

Johanna Skatnze, processledare, poängterar vikten av att hitta samarbetspartners för att stärka sin plats.
– Dra nytta av varandra, fortsätt att hålla kontakten. När någon annan skiner skiner du också. Våga lär dig genom att göra saker…ibland misslyckas man, men det är alltid en lärdom.

Kickan Karlsson på Gangvide Farm har ett förslag på hur nätverket ska leva vidare – och stärkas:
– För att förstå hur man gör måste vi gå på fler såna här möten och utbildningar, likt Gotland International Academy. Och vi behöver jobba tillsammans med det här, förstå vad vi gemensamt kan erbjuda.

 
  • Här hittar du sammanfattning från utbildningsträffen
    Hämta PDF
  • Så här tyckte deltagarna om träffen
    Hämta PDF

Medlemsansökan