Besöksnäringsdagen 15 november – allt du behöver veta

Vi kallar den Besöksnäringsdagen. Dagen då Gotlands Förenade Besöksnäring och Region Gotland bjuder in till reflektion, inspiration och framåtblickar.
Har du inte gjort plats i kalendern den 15 november mellan klockan 12.00 och en festlig kväll är det dags. Platsen är Wisby strand.

– Jag ser fram emot att träffa våra medlemmar i det här forumet igen. Det brukar bli en härlig mix av fest och allvar, kloka tillbakablickar och en titt i kristallkulan, säger Frida Ganshed, verksamhetschef Gotlands Besöksnäring.
Dagen inleds med mingellunch klockan 12.00 innan Region Gotlands näringslivsstrateg Karin Winsnes och Mikael Mossvall, styrelseledamot GFB hälsar välkomna och inleder det officiella programmet.
Peter Lindvall, regiondirektör Region Gotland och Frida Ganshed, gör lokala nedslag för att berätta hur det gick för några av besöksnäringsföretagen runt om på Gotland.

Därefter bjuder Per Schlingmann, författare och omvärldsbevakare på en extern spaning innan mingelfika bland utställare och ett pass med parallella seminariepass tar vid.
– Jag är förväntansfull på seminarierna, tycker vi fått ihop en bra blandning av intressanta ämnen som jag hoppas ska tilltala alla, säger Frida Ganshed.

Så här ser seminariernas rubriker ut:
1) Hur får vi fler lokala stjärnor att vilja jobba i vår näring?
Kompetensförsörjning och social hållbarhet är en utmaning som lyfts fram av de allra flesta. Vad kan vi göra? Med Sofia Munkhammar och Jennie Hägerstrand från GFB:s kompetensråd.
2) Ibland behöver man titta bakåt för att planera framåt.
Statistikpass med fördjupning i siffror och utblick i hur besöksnäringen återhämtat sig från tidigare kriser.  Med Robert Pettersson, forskare på Mittuniversitetets The European Tourism Research Institute (ETOUR), och Henrik Karlsson Benchmarking Alliance och Marcus Risberg från Destination Gotland.
3) Samverkan ger en starkare bild av Gotland.
Vi är många som bidrar till bilden av Gotland, hur samverkar vi bäst kring destinationsmarknadsföring och maximerar synligheten?  I samarbete med Destination Gotland och Gotland.com.
4) Från jord till bord – hur och varför bör vi öka andelen lokala råvaror från
Gotland.
Sustainable Speis i samarbete med lokala grossister för ett samtal om vilka möjligheter som finns lokalt.

Efter att vi tillsammans reflekterat och pratat om det som sades i de olika seminarierna rundas dagen av med en inspirationsföreläsning av Robert Pettersson, ETOUR.
– Sen bjuder vi till bords med en fördrink för att äta gott, dela ut priser och umgås under trevliga former, säger Frida Ganshed.

Kontakt och anmälan:
Therese Löfgren Weinebrandt, GFB therese@dev.gotlandsbesoksnaring.se
Lena Kolmodin, Region Gotland lena.kolmodin@gotland.se

Eller anmäl dig här: Besöksnäringsdagen

Dela

Medlemsansökan