Gemensam kommunikation

Det är en tuff tid nu, mycket är ovisst och världen runt omkring oss gungar. I det här oroliga läget är ni många som påtalat behovet av gemensam kommunikation och marknadsföring. När pandemin klingar av ska vi berätta för omvärlden att vi åter är redo att välkomna alla som vill komma hit. Fram till dess måste vi också påminna om att vi finns, så att startsträckan är kort när det är dags att ta beslut.

GFB arbetar just nu med att ta fram en gemensam kommunikation som ni kan använda och dela i era egna kanaler redan nu, och som vi kan sprida bredare när Folkhälsomyndigheten lättar på sina reserestriktioner. Det är filmer och bilder som ni medlemmar tillsammans kan använda för att marknadsföra vår fantastiska ö. Vi vet att ni alla kämpar med era verksamheter och självklart följer vi de regler och rekommendationer som råder. Vi kämpar oss igenom den här tuffa perioden och förbereder oss för dagen det vänder. Filmerna och bilderna kommer att ha olika inriktningar och budskap för att visa på bredden av upplevelser som finns på ön. Den övergripande tanken och budskapet är ”Gotland längtar efter dig”

Här kommer första delen av vår gemensamma kommunikation, en slags smygstart som vi hoppas att ni gillar och vill dela. Efter valborg återkommer vi med mer material för er. I samarbete med bland annat Destination Gotland kommer vi att gå ut med bredare marknadsföring och kommunikation när det är dags att boka resa.

Allt material kommer finnas fullt tillgängligt för er att ladda ner och dela i era kanaler.
Här behöver vi hjälpas åt så att så många har Gotland ”top of mind” när det väl är dags att boka sin resa. Till varje film och bild kommer ni få förslag på inläggstext. Det kommer vara filmer som går att lägga upp på youtube samt bilder och filmer till instagram och Facebook. Självklart går det bra att länka från våra egna inlägg också.

På följande länk finns första filmen att ladda ner. Hämta film

Exempeltexter att använda till första filmen:
Självklart får ni skriva vad ni vill när ni publicerar filmen. Men vi vet att skrivkampen kan smyga sig på i alla former av situationer så här kommer några förslag ni kan utgå ifrån.

”Det stormar runt omkring oss. Även om vi inte kan resa nu, så kan vi drömma”  
”En Gotländsk sommarkväll är ett minne för livet. ”  
”Just nu på drömmarnas ö, vi längtar efter dig.”

#gotland #drömmarnasö #vågadrömma #gfb

Dela

Medlemsansökan