Sifo-undersökning: Gotland är Sveriges bästa sommardestination

Gotland populäraste sommarsemestern

Gotland har något för alla smaker året runt. Tryffelälskarna, soldyrkarna, friluftsmänniskorna och kultursökarna.
Nu säger en nyligen genomför Sifo-undersökning att Gotland är Sveriges bästa sommardestination.
– Jättekul. Vi har många hängivna och duktiga människor inom besöksnäringen som jobbar hårt för att ge våra gäster en fin upplevelse, säger Frida Ganshed, vd för Gotlands Besöksnäring.

Hemestertrenden är fortsatt stark, många förväntas att i pandemins efterdyningar semestra på hemmaplan även i år. På frågan vart vi helst vill åka blir svaret – Gotland. I en Sifo-undersökning genomförd av husbils- och husvagnsåterförsäljaren Forsbergs Fritidscenter toppar Gotland före Stockholms skärgård, Österlen, Bohusläns skärgård och Öland.
Geografisk närhet till sin semesterort och lokalpatriotism färgar säkert svaren, men otvetydigt är Gotland en semesterfavorit. Det syns också i gästnattsstatistiken, gästnätterna i maj månad ökade med 23 procent jämfört med 2019.
– Vi är en solsäker plats med vackra stränder som erbjuder fina campingplatser i unik natur och nattlivet i Visby lockar säker många. Sammantaget finns här förutsättningar för en lyckad semester, säger Frida Ganshed.

Om undersökningen
Undersökningen genomfördes i Kantar Sifos webbpanel under perioden 16–19 mars 2022. Totalt intervjuades 1145 personer i åldern 18–79 år. Webbpanelen är riksrepresentativt rekryterad utifrån slumpmässiga urval. Det förekommer ingen självrekrytering i Sifos webbpanel.

  1. Gotland
  2. Stockholms skärgård
  3. Österlen
  4. Bohusläns skärgård
  5. Öland
  6. Hallandskusten
  7. Höga kusten
  8. Siljanbygden
  9. Smögen/Kungshamn
  10. Hälsingebygden
Dela

Medlemsansökan