Simon Frid ny projektledare för Gotland Convention Bureau

Gotland Convention Bureau har fått en ny projektledare.
Hälsa Simon Frid välkommen på jobbet.
– Vi har en fantastisk produkt att erbjuda. Jag ser fram emot att arbeta i en miljö där allt är möjligt, säger han.

Simon Frid har som reporter på Gotlands media under många år bevakat gotländsk besöksnäring och funnit ämnet intressant. Nu byter han fot, lockad av en utmaning:
– Det var dags att lämna boet, som han säger.
Den 14 augusti kliver han på posten som ny projektledare. Han tar över efter Nora Olofsson som efterträdde Cecilia Stålhammar.

Vad vill du bidra med?
– Jag kommer bidra med ett driv, ett glatt humör och relativt bra förståelse för vad som gör Gotland då fantastiskt. Jag hoppas kunna sprida den bilden till de företag och organisationer som jag kommer i kontakt med som projektledare för GCB.
Vad ser du mest fram emot?
– Gotländsk besöksnäring är så väldigt kreativ och kommer på nya grejer hela tiden. Jag ser fram emot att vara i en miljö där allt är möjligt.

GCB:s målgrupp är personer eller organisationer som vill stå värd för ett möte eller en kongress. GCB erbjuder en kongresshall och en upplevelse i en unik miljö där det finns möjlighet att upptäcka naturen, maten, dryckerna och kulturen.
– Vi har en fantastisk produkt att erbjuda, jag sitter just nu och tittar ut över två kryssningsfärjor och ett spegelblankt hav.
Vad blir din största utmaning på kort sikt?
– Att lära mig det nya affärs- och kundsystemet, lära känna människor och partners i branschen. Jag ser fram emot att lyssna på vad de förväntar sig av mig.

I GCB:s uppdrag ligger att kostnadsfritt ta fram priser, preliminärboka logi och lokaler, och koppla samman arrangören med rätt anläggning, eller skapa en digital hybrid lösning.
Det är inte svårt att hitta starka skäl för en kongressarrangör att välja Gotland på andra tider än den glödheta sommaren. En murrig november eller sprittig april har sin alldeles speciella charm.
– Det är jätteviktigt att vi kan visa de fördelar Gotland erbjuder utanför sommarens högsäsong. Jag ser väldigt stora affärsmöjligheter i att locka kongresser och konferenser till Gotland året runt, säger Simon Frid.

DET HÄR ÄR SIMON
Namn: Simon Frid.
Ålder: 33 år
Familj: Fästmö, hund
Bor: Lägenhet Visby.
Aktuell: 14 augusti ny på posten som projektledare för Gotland Convention Bureau.

Dela

Medlemsansökan