Gotland har något för alla

En blomstrande ö året runt

Oavsett om du är en erfaren gotlandsresenär eller planerar din första resa till oss så är du alltid varmt välkommen. Vi som arbetar för dig inom besöksnäringens olika delar gör allt vi kan för att du ska få ut den mesta av ditt Gotlandsbesök. Vi vet vad som brukar uppskattas och vad som kan ge guldkant på din vistelse, men vi är också lyhörda för det som just du vill uppleva och tillsammans kan vi hjälpa dig hitta nya Gotlandspärlor vid varje besök. 

Reser du hit med färja eller flyg, när det är sommar, höst, vinter eller vår (eller den femte årstiden), så hoppas vi att du får med dig nya erfarenheter och minnen hem. Kanske gör du som många andra, och stannar kvar! Gotland är en blomstrande ö året runt, vi är nu 60 000 personer som bor på Gotland och vi kan tillsammans vittna om att här finns något för alla, under årets 12 månader.  Region Gotland driver en officiella turistbyrån på Gotland. För att komma till turistinformationen, besök gotland.com

Välkommen!

 • Alla
 • Barn & Ungdom
 • Kryssning
 • Kultur
 • Mat & Dryck
 • Natur
 • Sevärdheter
 • Utflykter & Äventyr
Kryssning

Gotland – en attraktiv kryssningsdestination

Varje år besöks Gotland av hundratusentals turister och affärsresenärer. Några tar färjan, andra flyger – allt fler har hittat kryssningsvägen. Den gotländska besöksnäringen ökar och Visby kryssningsterminal har blivit en viktig del av turismen.

Mer läsning
NaturUtflykter & Äventyr

Outdoor – Vandring

Gotland har en unik kombination av spännande natur och havsnära läge, vilket skapar perfekta förutsättningar för en aktiv utomhussemester oavsett årstid. Öns kontrastrika landskap och olika naturtyper gör att det här finns något för alla; vill man kan man enkelt hålla sig aktiv och upptäcka nya platser och äventyr året runt.

Mer läsning
KulturSevärdheter

Upptäck världsarvsstaden Visby

Medeltida gator och strosvänliga kullerstensgränder.

Mer läsning
Mat & Dryck

En unik, delikat matdestination

Gotland har verkligen blivit en matdestination att räkna med, och Visby anses vara en av de mest krogtäta städerna i hela landet. Och det är knappast en slump.

Mer läsning
NaturUtflykter & Äventyr

Cykla på Gotland

Oavsett årstid är det en fröjd att cykla genom det gotländska landskapet. Närheten till naturen gör det enkelt att ta sig iväg, och tack vare den varierade naturen tröttnar man aldrig. Cykla genom lammhagar, ängen och små samhällen. Swisha fram längs kuststräckorna eller utmana dig i skog och terräng…

Mer läsning
Mat & Dryck

Från jord till bord året runt

När vintern övergår i tidig vår sprider sig den vilt växande kajpen snabbt över de gotländska ängsmarkerna, tätt följd av ramslöken Någon månad senare är det sparrisens tur. Denna fantastiska primör avnjuts bäst i sin enkelhet, endast toppat med lite skirat smör eller möjligtvis hemmagjord hollandaisesås.

Mer läsning
NaturUtflykter & Äventyr

Ut och njut

Den gotländska naturen är vida känd för sitt karaktäristiska landskap. Resan från norr till söder tar dig genom vilda och vindpinade kuststräckor, förbi raukfält och lammhagar, in på slingrande vägar längs blommande ängar och öppna landskap. Detta kompletteras av stränder i världsklass, där finkorniga sandstränder samsas med små undangömda badvikar och vackra klapperstenstränder.

Mer läsning
Barn & UngdomUtflykter & Äventyr

Barnens fem favoriter

Gotlands alla naturliga lekplatser, levande historia och spännande utflyktsmål passar perfekt för barn i alla åldrar. Och vuxna också för den delen…

Mer läsning

Mer information inför din resa​

 • Visit Gotland logo svart
  Gotland.com är även Turistbyrån och Gotlands officiella besöksguide.

Resa hit

Medlemsansökan