En unik, delikat matdestination

Gotland har verkligen blivit en matdestination att räkna med, och Visby anses vara en av de mest krogtäta städerna i hela landet. Och det är knappast en slump.

Här på ön odlas och växer grödor och råvaror av alla de slag, och tack vare den kalkrika jorden och ett gynnsamt klimat blir resultatet god kvalitet och extra mycket smak och sötma. Alla årstider har sina specialiteter och restaurangerna runt om hela Gotland är duktiga på att ta tillvara det lokalproducerade och stoltserar med nyskapande menyer med bred repertoar utifrån vad säsongen erbjuder.

Perfekta förutsättningar för en middag i det gröna.

Dessutom finns det otaliga gårdsbutiker runt om hela ön, som erbjuder allt från egenodlade grönsaker och bär, ägg från gårdens hös och olika sorters kött – perfekta ingredienser för en middag utomhus. Packa bilen och dra iväg över dagen, laga mat och njut av en middag i solnedgången.

Utomhusmatlagning funkar för alla, oavsett om du tar den lätta vägen med att grilla korv eller tycker om att laga mat från grunden. Speciellt här, där råvaror, kött mm finns att köpa på gårdarna runt om hela ön. Mycket går att grilla, och med rätt utrustning kan du dessutom laga till det mesta utomhus. För att göra det lite extra härligt rekommenderar vi att packa med riktigt porslin. Maten smakar liksom lite extra gott då!

Är du intresserad av ett medlemskap i Gotlands Förenade Besöksnäring?

Medlemsavgiften i föreningen är 500 kr. Som medlem betalar du också en serviceavgift till själva bolaget där verksamheten finns.

Medlemsansökan