Outdoor – Vandring

Gotland har en unik kombination av spännande natur och havsnära läge, vilket skapar perfekta förutsättningar för en aktiv utomhussemester oavsett årstid. Öns kontrastrika landskap och olika naturtyper gör att det här finns något för alla; vill man kan man enkelt hålla sig aktiv och upptäcka nya platser och äventyr året runt.

Den gotländska naturen är vida känd för sitt karaktäristiska landskap. Resan från norr till söder tar dig genom vilda och vindpinade kuststräckor, förbi raukfält och lammhagar, in på slingrande vägar längs blommande ängar och öppna landskap. Detta kompletteras av stränder i världsklass, där finkorniga sandstränder samsas med små undangömda badvikar och vackra klapperstenstränder.

Luften är fri – Friluftslivets år 2021

Visste du att 2021 är Friluftslivets år? Det är ett initiativ som leds av Svenskt friluftsliv med stöd av Naturvårdsverket. Syftet är att få fler människor att prova friluftsliv samt öka medvetenheten om friluftslivets värden och allemansrätten. De flesta friluftsaktiviteterna sker i alla de friluftsföreningar som finns på Gotland.

Frilufsbingo

För att uppmuntra till egen aktivitet i det fria har Länsstyrelsen tagit fram en friluftsbingo med vintertemasom man kan skriva ut och spela själv eller med sina närmaste. Den kommer att följas av fler årstidsbingon under året.

Är du intresserad av ett medlemskap i Gotlands Förenade Besöksnäring?

Medlemsavgiften i föreningen är 500 kr. Som medlem betalar du också en serviceavgift till själva bolaget där verksamheten finns.

Medlemsansökan