Det finns en uppsjö av arrangörer som arbetar med så många olika sorters produkter och målgrupper så finns garanterat den arrangören som passar just dig och din verksamhet. Vissa arrangörer arbetar med volymer och kommer vilja anlända med minst 40 gäster medan vissa paketerar rundresor där den enskilda turisten kommer med egen transport och besöker utflyktsmål på egen hand, i egen takt med mycket utrymme att själva skräddarsyr sin resa.

Man kan nog säga att det finns lika många arrangörsupplägg som det finns semesterönskemål!
Oavsett vilken arrangör eller vilket upplägg så kan samarbetet stärka din verksamhet och ditt utbud på flera plan utan att vara för krångligt.

Topp 5 tips på hur researrangörsledet
kan öka dina möjligheter till affärer:

Synlighet / Distribution

Plötsligt sköter ett helt team din marknadsföring riktat åt just de rätta målgrupperna. Genom att du samarbetar med researrangör så ingår din verksamhet i researrangörens utbud. Researrangören arbetar tätt med annonsering, resesajter, kampanjer och på mässor. Du dyker upp i både tryckt och digitalt marknadsföringsmaterial. Här når du även den indirekta kunden som använder sig av en resekatalog som trovärdig källa men som sedan genomför resan på egen hand.
Nå köpstarka kunder
Idag matas vi ständigt av inspiration från olika digitala kanaler, vänners delade reseminnen, vackra bilder i flödet och erbjudanden baserat på sökhistorik. Men det är till researrangören den mogna och köpkraftiga resenären kommer. Här finns möjlighet att nå ut i bruset just där turisten sitter redo med betalkortet.
God framförhållning och stabilitet i beläggning
En bokning via en researrangör innebär tidigare bokningar så att du kan planera bättre. Det är du och arrangören som kommer överens om hur ert avtal ser ut baserat på hur din personalstyrka, tillgänglighet och beläggning ser ut.

Direktkontakt med målgruppsexperter

Du får möjlighet till direktkontakt med experter på din målgrupp och dess efterfrågan. Utnyttja möjligheten att få feedback och input på din verksamhet och produkt. Finns det något du kan ändra på eller lägga till för att kunna attrahera ännu fler besökare?
Turister som spenderar mer
En turist som reser via en researrangör tenderar spendera mer än den individuella resenären. Dock – hantera dina förväntningar och tänk långsiktigt när det gäller samarbetet med researrangörer. Räkna inte med att tjäna stora summor på en gång, det gör inte arrangören heller. Det tar tid att marknadsföra och bygga upp en framgångsrik produkt.

Researrangörer på utländska marknader

Av de 54,7 miljoner globala resenärer som kan tänkas vilja besöka Sverige på semester
de närmaste sex åren kan cirka 26,7 miljoner vilja ta hjälp av en resebyrå eller resekonsult
inför sin sverigeresa. De resenärerna söker i första hand en paketerad semesterupplevelse,
något som de internationella researrangörerna kan erbjuda dem.
MER OM UTLÄNDSKA RESEARRANGÖRER

Medlemsansökan