Visit Sweden har tagit fram en mängd data, insikter och kunskaper om målgrupper, budskap och kanaler. Hoppas du blir inspirerad och får nya insikter hur du som företag, region, eller destination kan rikta utbud till svenska och internationella besökare.

Tillväxtverket har omfattande statistik och siffror som gäller områden som boende och inkvartering, inkommande besökare, ekonomi och sysselsättning samt internationell statistik. Kolla in verkets statistikportal om turism.

Allt du behöver. Här hittar du tre matiga rapporter från tre organisationer, spaningar och statistik.
– En databas från Eurostat (EU:s statistikkontor) med statistik för medlemsländerna avseende kapacitet och beläggning på turistanläggningar samt turistresor.
– OECD:s rapport Tourism Trends and Policies som analyserar viktiga politiska och styrande reformer inom turism samt innehåller en benchmarking för hur länder stödjer konkurrenskraft, innovation och tillväxt inom turism.
– För att ge länder en bättre förståelse av turismens effekter och utveckling samlar Världsturismorganisationen (UNWTO) in turismstatistik från länder runt om i världen i en databas.

Medlemsansökan