GFB söker verksamhetsledare

Verksamhetsledare till Gotlands Förenade Besöksnäring

Gotlands Förenade Besöksnäring

Besöksnäringen på Gotland befinner sig i stark förändring med en besöksnäringsstrategi som ska implementeras, med en utveckling av kryssningsturism och med höga målsättningar kring säsongsförlängning, produktutveckling och hållbara transporter och besök. Besöksnäringen är en av två prioriterade näringar på ön.

Gotlands Förenade Besöksnäring bildades 2014 och har till syfte att samla, driva och utveckla besöksnäringens frågor så att medlemmarna upplever medlemsnytta och så att besöksnäringen som helhet ökar i såväl omsättning som betydelse för hela Gotland.

Bakom Gotlands Förenade Besöksnäring finns ca 100 små och stora företag/föreningar som verkar inom eller har en anknytning till besöksnäringen. Verksamheten drivs i ett bolag med en styrelse och en verksamhetsledare som operativt ansvarig.

Arbetsuppgifter och ansvar

Till denna spännande och kreativa arbetsplats som är inne i ett viktigt utvecklingsskede söker vi nu en strategisk och kommunikativ verksamhetsledare.  

Ett prioriterat område för vår nya verksamhetsledare är att flytta fram GFB:s position i besöksnäringsfrågorna på Gotland genom en mer synlig och tydlig kommunikation. Det betyder att du ska driva opinion och arbeta proaktivt i besöksnäringsfrågor för att skapa goda förutsättningar för besöksnäringen på Gotland. Du ska i detta arbete vara en självklar företrädare för medlemmarnas gemensamma intressen.

En annat ansvarsområde är att rekrytera nya medlemmar och att skapa medlemsnytta för befintliga medlemmar genom ett relationsskapande förhållningssätt. Det gör du bl a genom att arrangera mötesplatser för nätverk och kompetensutveckling.

Du ansvarar också för pågående projekt där processledning av implementeringen av Gotlands besöksnäringsstrategi kommer att vara huvudfokus. I det arbetet är du spindeln i nätet och driver projektet i nära samarbete med Region Gotland.

Som verksamhetsledare är du ytterst ansvarig för verksamheten. Du har vidare ansvar för ekonomi och resultat, budgetering, verksamhetsplanering och uppföljning av verksamheten. Du rapporterar till styrelsen. Du företräder GFB i kontakter med medlemmar, Region Gotland och andra samarbetspartners.

Kvalifikationer

Önskvärda kvalifikationer:

  • Erfarenheter från och kunskap om besöksnäringsfrågor
  • Kompetens inom ekonomi och budget
  • Erfarenhet av projektledning
  • Erfarenhet av eller kunskap om hållbarhetsfrågor
  • Vara drivande och kommunikativ
  • Förmåga att utveckla en strategisk, kommunikativ och relationsskapande verksamhet med utgångspunkt från fastställda mål och ekonomiska ramar
  • Förmåga att leda, stödja och entusiasmera medarbetare
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Övrig information om tjänsten och kontaktuppgifter

Anställning
Tillsvidareanställning.

Tillträde
Snarast och enligt överenskommelse.

Lön
Månadslön. Vi tillämpar individuell och differentierad lönesättning.

Kontakt och ansökan
Frågor om tjänsten besvaras av styrelsens ordförande Johan Lindvall, 070-713 34 35.

Välkommen att skicka din ansökan och CV till johan.lindvall@wisbystrand.se senast den 20 oktober 2019.  Ansökningar behandlas löpande.

Gotlands Förenade Besöksnäring har redan valt kanaler för denna rekrytering och undanbeder kontakt från annonsförsäljare och rekryteringsfirmor.

Dela på facebook
Facebook