Statistik gästnätter och transporter

Från och med maj har GFB möjlighet att samla SCBs inkvarteringsstatistik och transporterna till och från Gotland i samma verktyg genom företaget Statea. Här nedanför hittar du några diagram. Utifrån vår databas kan vi jämföra de olika parametrarna med varandra.

En annan nyhet är att vi i Benchmarking Alliance system har lagt in evenemang under året. Det betyder att de hotell som är kunder hos Benchmarking Alliance med automatik kan se större planerade evenemang under året. Hittills har vi lagt in Wisby Strands möten, Idrottsevenemang via Idrottens ö och samtliga kryssningsanlöp i systemet. Kryssningsanlöpen har ju ingen påverkan på hotellens beläggning men vi tror att det kan finnans andra intressanta kopplingar att göra sett över tid.

Statistiken för färja och flyg är enkelresor och totalt antal resenärer. Vi har en ständig dialog med Destination Gotland och hoppas kunna få tillgång till data där mantalsskrivna på Gotland är exkluderade. När det gäller flygresor så finns endast statistik på nationalitetsnivå.

Hör gärna av dig till Matz Bengtsson om har frågor eller om du har idéer om vad du vill se för statistik.

Klicka på diagrammen för att förstora.

Utveckling antal passagerare Destination Gotland (enkelresor)
Fordon DG hittills i år
Utveckling antal passagerare flyg (enkelresor)
Trafikvolym Destination Gotland
Gästnätter per anläggningstyp (SCB) och år
Dela på facebook
Dela