Mat och besöksnäring i transformation

Gotland tar nästa steg i utvecklingen av en hållbar och konkurrenskraftig mat- och besöksnäring genom EU-projektet Gotländsk Mat och Besöksnäring i Transformation. Projektet syftar till att stärka små och medelstora företags förmåga till regenerativt företagande – ett arbetssätt som inte bara minskar negativ miljöpåverkan utan också skapar långsiktigt värde för företag, samhälle och natur.

Projektet drivs av Gotland Grönt Centrum i samarbete med Gotlands Förenade Besöksnäring, Matbyrån Gotland och Science Park Gotland. Finansiering sker genom stöd från Region Gotland och Tillväxtverkets Europeiska regionala utvecklingsfond.

Vad innebär regenerativt företagande?

Det handlar om att skapa affärsmodeller som bidrar till ekosystemens hälsa, stärker lokal livsmedelsproduktion, besöksnäringens hållbarhet och samtidigt gör ditt företag redo för framtiden. Genom workshops, coachning och samverkansaktiviteter får företag på Gotland möjlighet att:

✔ Fördjupa sin kunskap om regenerativa metoder och hållbart företagande.

✔ Stärka sin innovationskraft och konkurrenskraft.

✔ Bygga nätverk och samarbeta med andra företag och organisationer.

Målet med projektet

Projektet ska bidra till att Gotland blir en förebild inom hållbar mat- och besöksnäring. Det kopplar an till de regionala målen om att:

  • Stärka Gotlands position som Sveriges mest hållbara och attraktiva destination 2030.
  • Göra Gotland till en innovativ tillväxtregion.
  • Öka företagens förmåga att omsätta hållbarhetsarbete till lönsamma affärer.

Hur du kan delta

Är du verksam inom mat- eller besöksnäringen på Gotland och vill utveckla ditt företag i en mer hållbar riktning och tänkt om du kan förändra ditt företag på något sätt?

Kontakta oss för mer information

My Wrethagen

my@gotlandsbesoksnaring.se

0735181889