2023-11-22
Besöksnäringsdagen 2023 är över och dagen efter är vi på Gotlands Förenade Besöksnäring så tacksamma över att så många valde att komma på den dag som vi arrangerade ihop med Region Gotland. Totalt var ni 280 personer som kom på dagen och 150 personer som kom på kvällens middag.
Temat för dagen var Vägar mot en hållbar besöksnäring vilket vi ville skulle spegla sig i vårt program, utställningshallen, det som togs upp på scenerna och på det sätt som Wisby Strands kökschef Robin Ingelse tog fram menyn. Robin arbetade utifrån WWF:s matkalkylator vilket han även berättade om för kvällens middagsgäster och vi är väldigt tacksamma för ett fint samarbete.
Det var en dag då vi fick lyssna på intressanta trendspaningar från Lina Skandevall, roliga inspel från Robert Pettersson, lyssna på politiker och nya regiondirektören Stefan Hollmark samt fyra seminarium som vi hoppas att ni gillade lika mycket som vi.
Nu kommer vi att ta de frågor och inspel som vi fick med oss i vårt arbeta med att fortsätta implementera besöksnäringsstrategin på Gotland. Gotlands Förenade Besöksnäring kommer fokuserat arbeta med att samla, företräda och utveckla vår gemensamma näring.
– Det var en fantastisk dag där många hållbara frågor stod i fokus. Vi är väldigt glada över så många kom till Besöksnäringsdagen och pristagarna är fina förebilder för besöksnäringen och på det sätt som de jobbar med värdskap och som särskilda destinationer på ön. Det pristagarna har gemensamt är att de på sitt sätt sticker ut i en positiv bemärkelse. De vågar vara unika, vilket ligger precis i vad besökare vill ha när de väljer att komma till Gotland, säger Erik Öhrn, verksamhetsledare på Gotlands Förenade Besöksnäring.
Ett stort grattis till Hotel Helgeand som prisades för Årets värdskap, Högt & Lågt Gotland som fick pris för Årets besöksgärning och Körsbärsgården som fick ta emot Stora Turismpriset.
Om det är något som ni vill ha hjälp med är ni alla välkomna att höra av er till någon av oss på GFB – Erik Öhrn, Kati Ahtee, My Wrethagen eller Simon Frid Thomsson.
Skriven av: Simon Frid Thomsson, Kommunikatör/Community Manager
Kategori: Nyheter