GFB instiftar nytt pris för besöksnäringen – och flyttar Besöksnäringsdagen

2024-09-11

GFB instiftar nytt pris för besöksnäringen – och flyttar Besöksnäringsdagen

Gotlands Förenade Besöksnäring har tagit fram ett nytt pris för att lyfta öns företagare inom besöksnäringen. GFB kommer att dela ut Årets besöksnäringsföretag och i år kommer vinnaren att utses under Företagardagen den 17 oktober.

Företaget ska vara med och bidra till visionen om att vi ska vara norra Europas mest hållbara destination och pristagaren tas fram utifrån de fem kriterierna: miljömässig hållbarhet, social hållbarhet, ekonomisk hållbarhet, innovation och anpassningsförmåga samt besöksupplevelse och kundengagemang.

Här kan du vara med och nominera vem du tycker ska ta hem priset.

– Vi tycker det är viktigt att öka förståelsen för vad besöksnäringen betyder för Gotland och vad näringen bidrar med. Besöksnäringen är ett av Gotlands styrkeområden. Det är en basnäring som skapar jobb och utveckling för Gotland, inte bara i verksamheterna utan ger kraft till hela det gotländska näringslivet, säger Erik Öhrn, verksamhetsledare på Gotlands Förenade Besöksnäring.

Gotlands Förenade Besöksnäring kommer vara aktiva under ett seminariepass under Företagardagen och ha en monterplats för att lyfta betydelsen av vår näring. GFB:s medlemmar har även ett rabatterat pris på Företagardagen.

– Besöksnäringen är en motor till platsutvecklingen och vad som gör Gotland som en unik plats för oss alla, såväl bofasta som besökare. Det kommer vi att göra tydligt på Företagardagen. Nu får vi chansen att väva samman besöksnäringen med hela det gotländska näringslivet, säger Erik Öhrn.

Kommande upplaga av Besöksnäringsdagen kommer att arrangeras till våren och GFB flyttar därmed dagen. Det finns flera positiva aspekter med att det blir en större tidsperiod mellan Företagardagen och Besöksnäringsdagen. Nu får vi även möjlighet att samlas för inspiration, utbildning och fest – inför högsäsongen.

Ett preliminärt datum för Besöksnäringsdagen är den 23 april och ytterligare information om dagen kommer.

– Det kommer bli härligt för hela näringen att samlas på Besöksnäringsdagen under våren och att vi särskiljer dessa två evenemang. Vi tycker det är väldigt viktigt att besöksnäringen har en samlingspunkt för att nätverka och få inspiration.

Skriven av: Simon Frid Thomsson, Kommunikatör/Community Manager

Kategori: Nyheter