Här är de tre företagen som nominerats till Årets Besöksnäringsföretag på Gotland

2024-10-10

Här är de tre företagen som nominerats till Årets Besöksnäringsföretag på Gotland

Nu är det klart vilka tre företag som nominerats till priset Årets Besöksnäringsföretag, som delas ut på Företagardagen den 17 oktober av Gotlands Förenade Besöksnäring. De nominerade företagen har på olika sätt visat prov på starkt hållbarhetsarbete, innovation och förmåga att skapa unika upplevelser för Gotlands besökare.


De nominerade är:

Hansa Event

Hansa Event är ett av Gotlands största eventföretag. Genom att anpassa sig och utvecklas har de tagit sig igenom pandemins utmaningar starkare än någonsin. Med hållbara lösningar, innovation och samarbeten med andra lokala aktörer skapar teamet unika upplevelser för sina kunder. Hansa Event är en viktig aktör i den gotländska besöksnäringen.

Pastamakarna

Pastamakarna på Fårö, grundat av Kristoffer och Hanna Dagerås, har snabbt etablerat sig som ett hållbart och innovativt tillskott på Gotlands kulinariska karta. Genom sin restaurang, att tillverka och sälja gotländsk pasta av högsta kvalitet stödjer de lokala producenter och inspirerar till medveten matlagning.

Gotlands Cykeluthyrning

Gotlands Cykeluthyrning främjar hållbar turism genom att erbjuda klimatsmarta transporter som gör det enkelt att utforska öns natur. Genom sitt fokus på cykelturism är de ett självklart val för besökare som vill uppleva ön på ett hållbart och autentiskt sätt. Dessutom är Björn Wallenström och Jacob Harlevi duktiga företagare och engagerade i det gotländska samhället.

Priset Årets Besöksnäringsföretag delas ut till ett företag som förenar hållbarhet med utveckling och som erbjuder en engagerande och unik upplevelse för sina besökare eller kunder. Vinnaren kommer att tillkännages på Företagardagen den 17 oktober – en dag då vi hyllar öns företagare.

Du som medlem i Gotlands Förenade Besöksnäring har 10 procent på entrebiljetten. Här kan du boka din plats.

Skriven av: Simon Frid Thomsson, Kommunikatör/Community Manager

Kategori: Nyheter