Premiär för Besöksnäringen i Fokus

2024-10-09

Premiär för Besöksnäringen i Fokus

Den 20 november arrangerar Gotlands Förenade Besöksnäring och Visita för första gången Besöksnäringen i Fokus. Målsättningen är att skapa en ny plats där du som besöksnäringsföretagare eller som jobbar på ett företag inom besöksnäringen kan träffas, utbyta erfarenheter, få tips och hämta inspiration under året.

GFB och Visita har tillsammans utarbetat programmet och den här första gången kommer vi att få lyssna till Stefan Lundin, chefsjurist på Visita. Han kommer att berätta om det juridiska stödet till Visitas medlemmar och aktuella frågor företagande – bland annat rörande serveringstillstånd och regelförenklingar. Dessutom kommer han att berätta lite om sina spaningar inför 2025.

– Vi på Visita är glada att tillsammans med GFB kunna arrangera Besöksnäringen i Fokus. Här får vi möjlighet att träffa våra medlemsföretag samtidigt inspirera kring olika ämnen. Vi ser fram emot att skapa en träffpunkt för besöksnäringen. Här finns möjlighet att träffas och diskutera viktiga frågor på ön samt samverka för en mer livskraftig åretrunt effekt, säger Hedvig Wilander, ansvarig för Visita Stockholm/Gotland.

Conny Bohlin, vd för Nordic Sport & Event, som såg till att vi fick kvar Gotland Grand National på Gotland kommer även till Besöksnäringen i Fokus. Där kommer han att prata om vad GGN betyder för ön och hur han nu ser på framtiden.

– Gotlands Förenade Besöksnäring är väldigt glada över att få göra detta tillsammans med Visita. Vi kan tillsammans visa hur vikompletterar varandra och vad man får genom att vara medlemmar ide respektive organisationerna. Nu får vi möjlighet att lyssna på Conny och få en större förståelse för vad evenemang har för betydelse för Gotland utanför högsäsong, säger Erik Öhrn, verksamhetsledare vid Gotlands Förenade Besöksnäring.

Dessutom kommer vi ha en paneldiskussion för att lyfta spaningar från säsongen som varit och hur man hoppas att besöknäringen på Gotland ska utvecklas framåt.

Evenemanget hålls på Visby Börs och säkra din plats genom att anmäla dig här. Det går även att anmäla sig till simon@gotlandsbesoksnaring.se. Lokalen kan ta in 90 personer, så anmäl er gärna i tid.

Det kommer bli en härlig eftermiddag där vi tillsammans samlas inom besöksnäringen. Hjärtligt välkomna!

Skriven av: Simon Frid Thomsson, Kommunikatör/Community Manager

Kategori: Nyheter