Sammanfattning gällande gästnätter för januari 2024

2024-03-04

Sammanfattning gällande gästnätter för januari 2024

Januari är generellt inte den månad då flest antal gästnätter noteras på Gotland. Den 29 februari presenterades de preliminära siffrorna för januari 2024.

11 457 gästnätter registrerades under januari i år på Gotland, i fjol var den siffran 13 151 gästnätter, enligt Visitorys statistik. Då räknar de inte med stugor och lägenheter (SoL) som räknas med i Tillväxtverkets inkvarteringsstatistik. Tillväxtverket har registrerat 12 349 gästnätter i januari i år, vilket är en nedgång med 6,9 procent jämfört med i fjol.

När vi kollar på den totala siffran i Visitory, ingår exempelvis tjänster som AirBnB och SoL, noterades Gotland för 25 737 gästnätter i januari i år, enligt Visitorys statistik. I fjol var den siffran 24 545 gästnätter. Därmed har det varit en total ökning gällande gästnätter på Gotland.

Det är svårt att dra några slutsatser till varför det varit en nedgång kring registrerade gästnätter. Höga räntor och inflation kan vara en anledning - men det är något som vi bevakar och kollar på.

Inför kommande besökssäsong har vi tillsammans med Destination Gotland gjort en gemensam satsning på vecka 27 och vi hoppas på en positiv utveckling under året. 

Om ni har ytterligare frågor är ni välkomna att kontakta oss på info@gotlandsbesoksnaring.se.

Skriven av: Simon Frid Thomsson, Kommunikatör/Community Manager

Kategori: Nyheter