Sustainable Plejs lyfts fram som positivt projekt i Sverige

2024-10-04

Sustainable Plejs lyfts fram som positivt projekt i Sverige

Projektet Sustainable Plejs hade under fredagen fått äran att bli framlyft som ett exempel på hur EU-medel gör nytta i Sverige.

Vid nätverksträffen om EU-fonder i Malmö, anordnad av Tillväxtverket, fick projektet från Gotland en plats i rampljuset, tillsammans med andra inspirerande initiativ som bidrar till regional utveckling.

Fokus låg på storytelling och på plats för att prata om detta fanns bland andra Caroline Thunved, vd Sveriges kommunikatörer, Christina Herthnek, kommunikationschef för Jordbruksverket, och Carin Carltoft, kommunikationschef vid Tillväxtverket.

– Det var en väldigt inspirerande dag och positivt att få träffa personer från andra projekt runt om i landet. En väldigt bra dag för att hitta nya kontakter, säger Kati Ahtee, en av projektledarna för Sustainable Plejs och anställd på Gotlands Förenade Besöksnäring.

Sustainable Plejs lyftes fram som ett bra EU-projekt i Sverige.

Sustainable Plejs hade blivit inbjudet för att prata i Malmö och Kati Ahtee fick bland annat en stund för att prata om hur hållbarhet och turism kan kombineras för långsiktig nytta genom projektet och vilken förflyttning som man hoppas kunna skapa genom projektet.

Hon säger att ärofyllt och roligt att Tillväxtverket valt att lyfta fram deras projekt som en inspiration för andra.

– Jag är stolt över att det var så många som kom och lyssnade på vad vi gör på Gotland och det är ett tecken på att vi är på rätt väg genom det sätt som vi arbetar, säger Kati Ahtee.

Inom kort drar nästa stund igång i projektet Sustainable Plejs. Om du är företagare och intresserad av att vara med i Lyftet eller Spets är du välkommen att höra av dig till kati@gotlandsbesoksnaring.se.

Skriven av: Simon Frid Thomsson, Kommunikatör/Community Manager

Kategori: Nyheter