GFB stärker verksamheten

Som vi tidigare har informerat om har GFB beviljats medel för att kunna göra extra insatser för besöksnäringen till följd av Corona. Det är inte möjligt att direkt föra pengar vidare till företagen, utan snarare hitta insatser som hjälper till i affärsutveckling och omställning. Vi är väldigt glada att få berätta att vi därför har anställt Kati Ahtee att arbeta med detta framöver. Kati kommer närmast från Swedavia där hon haft en roll som affärsansvarig. Innan dess arbetade hon inom Gotland Convention Bureau. Kati har stor insyn i vår näring och ett brett kontaktnät. Förutom Kati kommer Susanne de Paulis att vara ett kommunikativt stöd framöver. Susanne jobbar i vanliga fall vid Medeltidsveckans kansli. Två superrekryteringar som kommer att vara ett stort stöd för besöksnäringsföretagen i arbetet att göra oss starkare framåt.

Magasinet 2021
Vi har i tidigare utskick berättat att GFB varje år ger ut ett rekryterande magasin. Det delas ut i hushåll runt Mälardalen och är det enda magasinet som syftar till att uppmana människor att resa hit. Det är vår ambition att magasinet ska spegla bredden i besöksnäringen på Gotland och alla fina ställen vi har att visa upp. Vi vill därför uppmana er att se över möjligheten att vara med och annonsera. Vi har flyttat fram utgivningen en månad för att ge fler annonsörer möjlighet att vara med. Gotlands Media som producerar magasinet åt oss och är de som har kontakten med er.

Kontakta Företagsjouren
Region Gotland har förlängt Företagsjouren till att också gälla under nästa år. Du vänder dig till Företagsjouren för att få hjälp med vilka stödåtgärder du kan ta del av och hur du hittar rätt i kontakten med myndigheter. Företagsjouren kan också hjälpa dig med hur du kan ta del av regionens coronacheckar på max 25 000 kronor. Checkar som ska gå till företagsrådgivning, som  exempelvis revisor eller konsulthjälp i att se över era webbsidor. Du når jouren på foretag@gotland.se 0498-26 95 83

Vilka restriktioner gäller nu?
Det är inte lätt att navigera bland alla restriktioner. I veckan kom regeringen och Folkhälsomyndigheten med vad som kommer att gälla över jul- och nyårshelgen. I princip är det en förlängning av de restriktioner som varit de senaste veckorna. Max 8 personer är normen och ett stort ansvar ligger på individen själv. För er företagare i besöksnäringen gäller samma ansvarstagande som tidigare.

Hör av er om ni har några frågor eller vill bolla något.

Önskar er en fin luciahelg när det är dags!

Frida Ganshed, verksamhetsledare

Gotlands Besöksnäring AB / Gotlands Förenade Besöksnäring
info@gotlandsbesoksnaring.se
© 2018 Gotlands Besöksnäring AB
Ändra din prenumeration    |    Visa online