God jul önskar Gotlands besöksnäring

Vi närmar oss slutet på året, och vi är nog många som önskar att det här året snart ska ta slut. Istället vill vi ta nya tag och välkomna 2021. Ett år där vaccineringen kommer igång och vi får ett skydd mot det virus som så brutalt tagit kontroll över världen. Ett år som förhoppningsvis innebär ett fortsatt stort intresse för inhemskt resande. Gotland har alla möjligheter att fortsätta vara en attraktiv destination. Alla ni företagare som under det här året har kämpat och hållit öppet, som har välkomnat gäster och tagit ansvar. Tack vare er har Gotland varit en välkomnande och öppen ö, även i svåra tider.  

Almedalen 

I veckan kom rapporten som Region Gotland beställt om Almedalsveckans organisation och ledning. Precis som GFB lyfte fram i våras nämns utmaningar med en otydlig styrning och att veckan bör kortas och tidigareläggas. Vi hoppas nu att politikerna tar till sig av analysen och genomför de förändringar som behövs. Almedalsveckan är viktig för Gotland och för besöksnäringen. Förändring behövs för att Sveriges största demokrativecka ska fortsätta utvecklas och locka hit såväl navet i svensk politik som demokratiintresserade från hela värden. De nya digitala möten som uppstår nu ska vi se till att de ytterligare stärker veckan och möjliggör för fler att vara med.  

Idékontoret 

Under våren avsatte Region Gotland 2 miljoner kronor för att stärka det gotländska näringslivet långsiktigt genom ett Idékontor. Idékontoret drivs genom ett samarbete mellan oss gotländska företagsorganisationer, GFB, Tillväxt Gotland, Företagarna, Svenskt Näringsliv, LRF och Visby Centrum. 102 ansökningar har kommit in varav 51 har beviljats. Idéer som har gjort att en del företag har haft möjlighet att fokusera på utveckling och innovation under krisen.   

Glädjande så har nu Idékontoret tilldelats ytterligare 1 miljon kronor av Region Gotland för 2021 och vi planerar att fortsätta direkt efter julhelgerna.  

Läs mer om hur du kan få hjälp att förverkliga din idé, och hur du söker: 

Påminnelse att söka stöd! 

Förutom de viktiga nationella stöden finns det även en del regionala stöd att ta del av, bland annat checkar på 25 000 kronor för rådgivning inom ekonomi och affärsutveckling. Det kan handla exempelvis om översyn av hemsidan. Vi på Gotland är generellt dåliga på att ha texter på engelska och tyska för våra utländska besökare. Ta chansen att få lite hjälp på traven!  
https://www.gotland.se/108016  

Med det här nyhetsbrevet vill jag passa på att önska er en fin jul- och nyårshelg, och önskan om ett nytt hoppfullt 2021. Vi har gjort många bra saker under det här året som vi kommer att ha nytta av framöver. 

Ta hand om er och era kära! 

Hälsningar Frida Ganshed, verksamhetsledare 
frida@gotlandsbesoksnaring.se 0737 52 66 65

Gotlands Besöksnäring AB / Gotlands Förenade Besöksnäring
info@gotlandsbesoksnaring.se
© 2018 Gotlands Besöksnäring AB
Ändra din prenumeration    |    Visa online