Nyhetsbrev med fokus på Corona

Situationen med Corona innebär stora utmaningar och ni gör alla ett fantastiskt  jobb med att anpassa era verksamheter utifrån läget. Idag beslutade regeringen att stoppa sammankomster med fler än 50 personer, det återstår ännu att se vad det får för konsekvenser för besöksnäringsföretagen. Troligen kommer det att följas av andra åtgärder som får direkt påverkan på oss. Vi uppmanar er att följa utvecklingen. 

Igår anordnade GFB ett frukostmöte med övriga näringslivsorganisationer, där presenterade Region Gotland den företagsjour som kommer att vara igång från måndag nästa vecka. Ambitionen är att ha den här typen av möten en gång i veckan för att kontinuerligt kunna informera om läget. Kom gärna med inspel på vad ni vill att vi tar upp i sådana möten. Nästa möte blir troligtvis nästa torsdag.

I det näringslivspaket som presenterades tilldelades GFB 500 000 kronor i verksamhetsstöd för att också i det här läget klara av att bedriva verksamhet, och vara en tydlig länk mellan regionen och företagen. Vi tittar på olika sätt att använda pengarna för att de ska göra så stor nytta som möjligt. Det handar om att kunna hjälpa nu men också om återhämtning, att Gotlands besöksnäring ska vara beredda när det vänder. Vi återkommer om det.

På måndag kommer GFB:s hotellmedlemmar att samlas för att prata om läget just nu, hur ser det ut och hur jobbar vi med det gotländska värdskapet i det här läget. Ambitionen är att träffa flera medlemsgrupper på liknande sätt. Vi försöker också träffa medlemmar enskilt för att hålla oss uppdaterade om läget.

I tider där många tvingas varsla eller permittera vill vi påminna om möjligheten till vidareutbildning. Utbildningen ”Hotel Supervisor” börjar en ny kurs på onsdag 1 april och pågår till 22 maj. Det finns några platser kvar. Utbildningen är kostnadsfri och är CSN berättigad, efter godkänd kurs får man även 20 YH-poäng. Den är digital med live seminarier tillsammans med klassen, schemalagd tid för dessa seminarier är i genomsnitt 4,5 h/vecka under perioden samt egna studier. Hör av er till turismutbildningar@ya.se om ni är nyfikna. 

Önskar att ni får en fin helg och får njuta av lite vårväder, det är extra viktigt i det här läget.

Frida Ganshed, 0737 52 66 65

 

Gotlands Besöksnäring AB / Gotlands Förenade Besöksnäring
info@gotlandsbesoksnaring.se
© 2018 Gotlands Besöksnäring AB
Ändra din prenumeration    |    Visa online